Ger dig världens godaste mackor!

1 5 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Närproducerat och helt utan konserveringsmedel.
Fritt från mjölk-, soja- och transfetter. Idealiskt att frysa in.

Historik

Det finns bara ett original

Åke grundade den Äkta Hönökakan på Hönö år 1934. Hans far var fiskare, vilket var ett vanligt yrke i skärgården men det var inte intressant för Åke, som redan i tidig ålder hade ambitionen att vilja bli bagarmästare.

Leverans med ångbåt på 1930-talet

Under 30-talet hämtades råvaror från Göteborg med ångbåt. I nästa decennium, 40-talet, började Åkes Äkta Hönökaka säljas i Göteborg med stor framgång.Denna specialitet från Bohuslän, som även idag bakas med allra bästa råvaror för att bevara den originella smaken.

Till fastlandet på 1960-talet

År 1960 byggdes det nya bageriet i Torslanda, som fram till idag utvecklats med en modern maskinpark, utan att för den skull ge avkall på det traditionella bagerihantverket.

Framtiden

Åkes Äkta Hönökakor är ett renodlat familjeföretag. Att förmedla en tradition är inte svårt när både recepturen och ägarfamiljen fortfarande är densamma. Vår erfarenhet visar att det finns många fördelar för dig som kund att handla bröd från ett mindre bageri.

Vi har en hög kvalitet, servicekänsla och visar en stor respekt mot varje kund. Idag driver den tredje och fjärde generationen bageriet vidare. Vårt familjeföretag kommer att föras vidare via den fjärde generationen, vilka också är så smått engagerade i bageriet.

Några viktiga år i företagets historia 

1934 Åkes Hembageri etableras på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Åkes Äkta Hönökakor och knäckebröd lanseras.
1960 Åkes flyttar från Hönö till Torslanda. Åkes levererar Hönökakor nationellt.
1963 Åkes Hönökaka bildas som aktiebolag.
1990 Åkes börjar produktutveckla. Först ut är Åkes Grova Hönökaka.
1997 Åkes utses till Göteborgs bästa småföretag av Göteborg & Co.
2006 Åkes expanderar sin maskinpark.
2009 Åkes utvecklar nya produkter: Hönökaka Blåbär, Dill & Lingon/Tranbär.
2010 Åkes levererar färskt och fryst bröd till närmare 300 butiker i hela landet.
2011 Åkes installerar automatik och robotisering i paketeringen.
2012 Åkes utvecklar nya produkter: Hönökaka Extra mjuk Råg och Vete.
2013 Åkes kommer våren/sommaren att lansera nya spännande brödprodukter.

 

Tradition, kvalitet och förnyelse

Att förmedla en tradition är inte svårt när både recepturen och ägarfamiljen fortfarande är densamma. Men i takt med tiden så utvecklas konsumenternas önskemål och krav. Vi har alltid varit lyhörda för marknaden, och därför bygger vi nu vidare på vårt sortiment så att ännu fler får möjlighet att njuta av våra genuina Hönökakor och knäckebröd.

Idag är det Mats Olzon som för morfar Åkes traditioner vidare, tillsammans med sin syster Linda. Anläggningen i Torslanda är ett modernt och effektivt bageri som ständigt byggs ut med ny utrustning. Resultatet är en rationell och alltmer varierad produktion. Nu finns Åkes Äkta Hönökakor för varje smak och tillfälle.

Vårt bröd bakas av de bästa råvaror av allra högsta kvalitet, och innehåller inte konserveringsmedel. Alla våra brödsorter är helt mjölkfria och vi använder helvegetabiliskt olja baserat på raps.

Hos oss går hantverkstradition och teknisk utveckling hand i hand. Vi värnar om det lilla bageriets kvalitet, servicekänsla och lyhördhet för kunden.

I vårt bageri bakar vi mellan 20.000-85.000 olika typer av kakbröd per skift, vilket varierar under årets månader. Våra produktionslinjer utvecklas fortlöpande med ny teknologi.

 

Artiklar från Torslandatidningen – hösten 2009

Del 1
Del 2

Bräckboden

Öppettider

Månd-Fred: 13.00-17.00

Välkommen in till oss!

Väderprognos

klart.se

Väderprognos

Torslanda Weather