Försäljning

Åkes Äkta Hönökakor är ett mycket starkt varumärke i Västsverige, som är ett helägt familjeföretag med Mats Olzon i rollen som VD och ägare. Bolaget är mycket välskött och har en stark balansräkning, dvs. en hög soliditet.

Företagets försäljning kan uppdelas i två delar; färskt och fryst bröd. Totalt levererar vi till många butiker i stora delar av landet, färskt och fryst bröd. Vi säljer och distribuerar vårt färska bröd till c:a 250 butiker i Västsverige. Våra elva egna säljande distributörer besöker butiker en till två gånger dagligen, sex dagar i veckan. Våra säljare saluför vårt bröd norrut till Lidköping, österut till Borås och Marks kommun, söderut till Gekås i Ullared, väster ut från Öckerö till Skärhamn. Vi säljer även Dillbröd till Hotell Gothia, Heaven 23, som gör den klassiska räkmackan ”King Size Deluxe”.

Vi exporterar bröd till Norge och Finland till ca 1.250 butiker.

Med vår försäljning expanderar vi geografiskt i och utanför landet.

Vår ambition är högsta bröd kvalitet, hög leveranssäkerhet, klokt ledarskap, stabil ekonomi, duktiga medarbetare med kompetens, goda referenskunder i landet, samt duktiga säljare och god intern kommunikation.