top of page
Hönökakans Hus Logo
Rug BG

01

Project Name

Hönökakans Hus & Åkes Bagebrö

Det var just här, på Hönö Åke startade sitt bageri år 1934, och som idag drivs av 3:e och 4:e generationen.

Bagebrö är en historisk specialitet i Bohusläns skärgård, och enligt tradition bakar många öbor sitt Bagebrö efter egna unika recept.

Till skillnad från Åkes Äkta Hönökakor har Åkes Bagebrö mer av allt det goda i sig, tjockare och mer välgräddad, precis som förr. Åkes Bagebrö säljs exklusivt i Hönökakans Hus. Här finns även ett varierat utbud av inredning, konst och utvald vintage, och på sensommaren säljs även blommor från egen trädgård.

Kort om Åkes Historia

Åke föddes är 1913 och växte upp på Hönö. Som ung hade Åke ambitionen att bli bagarmästare, och blev uppskattad redan i tidig ålder med sitt Bagebrö.

På 30-talet hämtades de allra finaste råvaror med ångbåt från Göteborg, och vid 21-års ålder öppnade han sitt hembageri på Västra vägen 82, Hönö.

Under 40-talet växte det lilla familjeföretaget, och Åkes Äkta Hönökakor började säljas med stor framgång. Åke och Göteborgarna kallar nu det lokala brödet för Hönökaka. Bagerilokalen på Hönö blir med tiden för trång, och Åke flyttar verksamheten till Torslanda år 1960.

Här ligger Åkes Äkta Hönökakor med bageri och produktion än idag, med en modern maskinpark, utan att för den skull ge avkall på det traditionella bagerihantverket.

Hönökakans Hus Akes-och-brodbrador-liggande-scaled
Hönökakans Hus och Åke
Hönökakans Hus garden

Trädgården

Varje sommar har vi "själv plock" av dahlia blommor i trädgården. Kom och besök vårt vackra café med uteservering (öppnar i sommar 2024).

 

Se mer om vad som händer i Hönökakans Hus via Instagram och följ oss gärna där!

Flyer Info Swedish Hönökakans Hus
Flyer Info English Hönökakans Hus
bottom of page